Andreas

ANDREAS Építőipari Fejlesztő és Szolgáltató Kft

Az AndreaS Kft 1995-ben alakult mérnökiroda, tulajdonosa a SMART TESTING INTRUMENTS Ltd. A cég fő munkái a kutatás-fejlesztés, szakértés, minőség-ellenőrzés, tervezés, műszaki ellenőrzés. Cégünk kutatási-fejlesztési tevékenysége eredményeképpen több, az építőiparban alkalmazható mérőműszert és berendezést és terméket gyárt, új mérési módszereket és technológiákat dolgoz ki és értékesít. Termékeink szabadalmi oltalommal, illetve védjeggyel ellátottak, köztük két európai, egy amerikai és egy kínai szabadalommal. Célunk, hogy a korszerű mérési módszereket és eszközöket, illetve hosszú élettartamú, energiatakarékos, a környezetet védő technológiákat, a hulladék-anyagokat újrahasznosító építési módszerek alkalmazását terjesszük és elősegítsük.
Minden dolgozónk felelőséggel tartozik munkájában az előírásoknak megfelelő, legjobb tudása szerinti elvégzéséért.

Közlekedési kutatások, fejlesztések

Az uniós és hazai K+F pályázatokon lehetőségeink szerint veszünk részt. KMOPO1.1.4-07/2008-0081 uniós pályázat támogatásával fejlesztettük ki a BC dinamikus tömörségmérési módszert és berendezést, OMFB01424/2009 számon az „Egyszerűsitett dinamikus tömörségmérő kifejlesztése” kutatás folyamán. GVOP3.3 pályázat keretében 05/2-2006-01-0028 számon „UTH teszthajó kialakítása” címmel új típusú sikló-szárnyas teszthajó K+F+I munkáit fejeztük be a BME Repülőgépek és Hajók- valamint Áramlástan Tanszék közreműködésével, mely a 2009 év magyar találmánya díjat kapta. Eredményeink az elméleti kutatástól a mérőműszerekig, új technológiákig illetve számos új termék kifejlesztéséig terjed.

Termékeink akkreditált laboratóriumoknak P&K kettős-skálájú (Papfalvi-kg/m3) hidrométert, a CWA15846 szerinti SMART-BC, BC1w, dinamikus könnyűejtősúlyos tömörség és teherbírásmérőt, a DTM könnyűejtősúlyos teherbírásmérő berendezést, CPT-típusú talajszondát és WTM víztartalommérő berendezést gyártjuk és forgalmazunk. Kivitelezőknek ISO9001 szerinti önellenőrzésre gyártjuk és forgalmazzuk egyszerűsített BC1w, vagy BC2 tömörség- és teherbírás mérő műszert. Ezek gyártását, forgalmazását jogosultsággal, a szervízelését Magyarországon kizárólagosan mi végezzük.

Szakértés, szakvélemények, laboratóriumi mérések, vizsgálatok

Cégünk a saját fejlesztésű vizsgálatokra, illetve a szakvéleményeinkhez szükséges méréseket maga végzi. Megbízásra BnC dinamikus tömörség- és teherbírás mérést vállalunk.

A cég a mélyépítés, útépítés szakterületén szakértői tevékenységet folytat, számos szakvéleményt készítünk. Cégünk minőségi vitákban, bírósági perekben, de biztosítói kárigények elbírálásához is nyújt szakértői segítséget.

Pályaszerkezet tervezés, méretezés, Minőségbiztosítás

Önkormányzati lakó-utak, állami utak tervezését a megrendelő által megadott paraméterekre optimalizálva végezzük, pályaszerkezet feltárással, teherbírás méréssel és állapotfelméréssel. Állami és Önkormányzati közútkezelőknek az utak megerősítésre, profilkiegyenlítésre, korszerűsítésekre is készítünk terveket. Minőségbiztosításához mélyépítésben Minősítési Dokumentációt, Mintavételi és Minősítési Terveket készítünk. Minőségbiztosítási Tervet készítünk pályázatokhoz, vagy kivitelezéshez. Megrendelő képviseletében minőségellenőrzést vállalunk, a létesítmények kivitelezésének teljes folyamatát ellenőrizzük Megrendelőink megbízottjaként, kontrollálva a beépített anyagok, termékek minőségét, a beépítés-technológiai folyamatokat, ezek tanúsítását, dokumentálását számos nagy autópálya építési beruházásban vettünk részt az mérnöki munkában lebonyolítói oldalon.

Új technológiák és speciális szerkezetek

BAGGER gyantásodó emulzió típusterveit, vizsgálatait a PENTA kft megbízására  végeztük el, mely oltalommal védett, új típusú kötőanyagból készül. Kisbetonelemes burkolatok ágyazására BAGGER gyantásító bekeverésével ágyazókeveréket gyárt és forgalmaz partnerünk, a PENTA Kft.

Baggeres portalanítás és sóvédelem mintaoltalommal védett, és hasznosítása a PENTA Kft joga, az Anreas Kft által kidolgozott és a KTI által elfogadott és kiadott PENTA NMÉ része.

GALATER projekt mintaoltalommal védett, új típusú bio-kötőanyagos környezetvédő, újrahasznosított keverék-termékünk, törtbetonból, töltőanyagként, alaprétegként alkalmazva. Kiválóan tömöríthető, magas élettartamú, hajlékony és repedésmentes szerkezeti rétegek építésére alkalmas a mélyépítésben.

Egyesületi tagságok:

Közlekedéstudományi Egyesület 1991-
Magyar Útügyi Társaság 1996-
Mérnöki Kamara (13-7000)
Magyar Feltalálók Egyesülete

Cégünk nagy tapasztalattal, szakértői háttérrel kínál mérnöki szolgáltatásokat megrendelői részére, melynek keretében a mélyépítés területén felmerülő minőségi, vagy technológiai kérdésekben nyújt segítséget. Innovációs termékeket, licenceket, know-how termékeket közvetítünk az US és az uniós piac között.
Publikációink száma 152db, Konferencia, előadás: 21db, tervek és szakvélemények közel 200db, szabadalom-mintaoltalom 26 db.

Elérhetőségünk:

Telephely/iroda: H-2040 Budaörs Sport u.6 I.em/240
Székhely/levélcím: H-2030 Érd Rizling utca 26.
Tel: +36-70/3814554,
Honlap: www.andreas.hu
Email: office@andreas.hu

Munkatársaink:

Subert István
Ügyvezető, kutató

Szakképzettség
Okl. építőmérnök – okl. közlekedés-gazdasági mérnök – Építési műszaki ellenőr I. – KÖ-SZ Műszaki szakértő – B kategóriás tervező: K2-2 közúti szakterület, K3-2 Közúti műtárgy szakterület

Szakterületen töltött évek
30

Sné Pollacsek Anna
Minőségügyi vezető

Szakképzettség
Okl. asszisztens, minőségbiztosítási szak

Szakterületen töltött évek
20

Translate »